C
r
o
a
t
i
a

Pregled:

 

Apartmani

- Istra

- Kvarnerska rivijera i otoci

- Sjeverna Dalmacija

- Srednja Dalmacija

- Južna Dalmacija

- Posebna ponuda

- Vile s bazenom

- Yacht Charter

- Last minute

- Online rezervacija

- Sobe

- Kamp

- Sport Biciklizam

- Svijet

- Cjenik

- Kontakt

 

- Hrvatska

- Nacionalni parkovi

- Izleti

- Hrvatska kuhinja

- Suveniri

- Kontakt

 

- O nama

- Suradnja s iznajmljivačima

- Uvjeti

- Kućni red

- Zaštita privatnosti

 

- Uvoz - izvoz

- Nekretnine

- Web dizajn

- Knjiga gosta

- Kontakt

 

Split - Sveti Duje

 

Stranice izradio - Davor Krtalić - Dalmatinac

 

 

 

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor!

HR    CZ    EN    DE    IT

 Sport! - Biciklizam! - Aerobik! - Promocija i prezentacija smještaja. Rezervirajte online Vaše mjesto za odmor!

Davor Krtalić - Dalmatinac

Zprostředkování obchodu a služeb 
460 14 Liberec - Česká Republika
IČO: 74465520

E- mail:
dalmatinac@seznam.cz

  Transfer putnika!

Imamo sve vrste transfera kako individualne tako i grupne transfere na cijelom području Hrvatske. Sva vozila su klimatizirana i putnici su osigurani.

Split

 



 

     Sport! - Biciklizam! - Aerobik!    

Sjeverna Dalmacija i otoci - Sport - Biciklizam na otoku Pašmanu i otoku Ugljanu te okolo Vranskog jezera!

Za ljubitelje biciklizma pripremili smo destinaciju za aktivan odmor.
Posjetite otok Pašman, provezite se na svom biciklu po stazama otoka Pašmana i otoka Ugljana te iskoristite blizinu Vranskog jezera i biciklističkih staza oko jezera.
Vožnja po otoku je pravo zadovoljstvo, udaljenosti od mjesta do mjesta nisu velike a u svakom mjestu se može posjetiti neki spomenik kulture ili crkva. Nešto veći napor je vožnja na vidikovce odakle se pruža pogled na tri nacionalna parka: Krka, Kornati i Paklenica.
Za Vas smo odabrali smještaj u mjestu Pašman na otoku Pašmanu. Nagrada za organizatore grupa!

Upoznajte hrvatsko more, obalu i otoke - otkrijte skrivene ljepote Jadranskog mora - unajmite jedrilicu ili luksuznu jahtu i zaplovite u svoju avanturu - Jadransko more pruža ugodnu plovidbu tijekom cijele godine.

Vrijeme

 Dalmacija - Zračna luka Split

Click for Split Airport, Croatia Forecast

Pula Rijeka
 Split Zadar Dubrovnik

Hrvatska

 Danas Sutra 7 dana

Poziv na suradnju!
Zainteresirani ste surađivati sa nama u području turizma?

Marketing služba
dalmatinac@seznam.cz
Mobil:
+ 420 73 285 5926

    Biciklizam na otoku Pašmanu i otoku Ugljanu!   

Otok Pašman

Otok Pašman pripada skupini sjevernodalmatinskih otoka, povezan je mostom s otokom Ugljanom. Površina otoka je 63 km2. Na otok voze trajekti iz trajektnih luka u Zadru i Biogradu. Omiljeno je turističko odredište zbog čistoće mora koje spada među najčišće more na Jadranu. 
Pašmanski kanal prepun je malih otočića. Veća mjesta na otoku Pašmanu su Tkon i Pašman. Mjesto Tkon obiluje prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama. 
Pašman je poznat po bogatim arheološkim nalazima, ostacima gradina, mozaicima te drugim povjesnim spomenicima. Mogućnost posjete Benediktinskom samostanu Sv.Kuzme i Damjana iz 12 stoljeća. Stanovnici Pašmana bave se uzgojem ljekovitog i aromatičnog bilja, poljodjeljstvom, maslinarstvom, vinogradarstvom, te ribolovom i turizmom.
Ovdje ćete pronaći kvalitetan smještaj u kampovima, privatnim pansionima i apartmanima.
Gastronomski specijalitet ovog ekološko čistog podneblja su plodovi mora koji se poslužuju u ugodnim tavernama i restoranima diljem otoka.
Otok Pašman i Ugljan su povezani mostom.

1. Trasa – Zagreb – Biograd na Moru, trajektom na otok Pašman do mjesta Tkon (15 minuta plovidbe), dalje autom do mjesta Pašman, koji je od Tkona udaljen 8 km. Do ostalih mjesta na otoku se stiže vozeći cestom do odredišta. Na otok Ugljan se vozi pravcem Kukljica i dalje.

2. Trasa – Zagreb - Zadar, trajektom na otok Ugljan do mjesta Preko, dalje autom u smjeru Kukljice, mostom na otok Pašman te pravcem do mjesta Pašman.

Iz mjesta Tkon i Preko prometuju svakodnevno autobusi do svih mjesta na oba otoka, što olakšava putovanje za turiste koji ne dolaze automobilom.

Mapa otoka Pašmana i otoka Ugljana

Otok Pašman - mjesto Pašman

S obzirom na mediteransku klimu, već su u aprilu stvoreni idealni uvjeti za Vaš aktivni odmor. Uskršnje blagdane provedite na Pašmanu. Vožnjom bicikla uživajte u proljetnim mirisima i ljepotama otoka. A u jesen prava je blagodat svojom rukom ubrati zrele plodove smokve i maslina. Suvremenim autoputom od granice do Biograda na moru stižete za manje od 4 sata. Iz Biograda do Tkona vožnja trajektom traje samo 15 minuta, od Tkona do mjesta Pašman lagana vožnja autom 5 minuta a onda će Vas tamo dočekati ljubazni domaćin.

Otok Ugljan

Otok Ugljan smjestio se nasuprot Zadru. Površina otoka je 52 km2 a razvedena obala prostire se diljem 75 kilometara. Otok je prekriven bujnim raslinjem, vječno zelenim borovim šumama, čempresima i makijom. Obiluje nasadima vinograda, smokava i vinove loze.
Generacijama vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo a dvije tisuće godina tradicije u maslinarstvu urodilo je raslinjem stotina tisuća stabala maslina od kojih se proizvodi ulje izuzetne arome i kvalitete. Ljubitelji mediteranskih pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno dojmljiva ona s venecijanske utvrde Sv. Mihovila iz 13. st. Ostaci iz rimskog doba, samostani, starohrvatske crkve svjedoci davne prošlosti i naseljenosti otoka, što potvrđuje i otočka arhiktetura i brojni stari ljetnikovci. na ovom otoku. Sam položaj otoka Ugljana omogućuje vam i brojne izlete obalom ili zaleđem. U krugu od 100 do 150 kilometara nailazi se na lijepe otoke, zanimljive stare gradove te nacionalne i zaštićene parkove prirode. Od kopnenih gradova Zadar i Biograd su vam najbliži, a do njih stižete čestim trajektnim linijama. U blizinu su dva parka prirode: "Velebit" i "Vransko jezero", te čak tri nacionalna parka: "Paklenica", "Krka" i "Plitvička jezera".
 

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac!

Sport! - Biciklizam! - Aerobik!

D

K

    Apartmani – otok Pašman - mjesto Pašman    

 

Za Vas smo odabrali smještaj u mjestu Pašman. Objekat je uz more s komfornim apartmanima s terasama i pogledom na more. Parkiralište i prostor za bicikle su osigurani.
Domaćin u restoranu pruža mogućnost polupansiona - ovisno o Vašim željama i potrebama cijena se dogovara. Iz bogatog jelovnika preporučamo specijalitete dalmatinske kuhinje a salate su besplatne pripremljene od ekološki uzgajanog povrća, sami se poslužite koliko želite a po završetku objeda domaćin će Vas počastiti domaćom travaricom. Po dogovoru priprema "lunch pakete".
U zasebnoj prostoriji možete sami organizirati svoje večere i zabave.
Ljubazni domaćini su Vam na raspolaganju 24 sata a organizirat će sve vidove sporta i izleta prema Vašim željama. Domaćin će Vas odvesti do svojih polja gdje uzgaja masline, smokve i povrće. Ukoliko poželite odigrati odbojku na pijesku - igralište je blizu objekta. U ponudi je izlet brodom na Kornate.

Napomena: Tu jednostavno u dogovoru s domaćinom dogovarate planove za svoj odmor.

 

Više informacija i slika o smještaju, objektu, apartmanima, mjestu i plažama pogledajte na stranici: Pašman

 
D

K

    Pašman - biciklističke staze    

 

Sami možete organizirati svoj odmor a mi Vam preporučamo:

1 dan/subota dolazak, razgledavanje mjesta, druženje s domaćinom
2 dan/nedjelja Pašman - most - Kukljica
3 dan/ponedjeljak vidikovac, odbojka
4 dan/utorak Pašman - most - Kali, Ugljan
5 dan/srijeda Pašman - Tkon - trajekt za Biograd - Vransko jezero
6 dan/četvrtak posjet poljima, odbojka
7 dan/petak izlet brodom na Kornate
8 dan/subota odlazak 

Tekst o stazama u pdf formatu pogledati ovdje: Trase Pašman

Više informacija i slika na stranici Pašman!

 
D

K

    Mjesta na otoku Pašmanu:    

Banj je malo naselje vrijednih maslinara, vinogradara i ribara. Naselje je nastalo oko crkve sv. Kuzme iz 1356. godine. Sa okolnih brda se pruža prekrasan pogled na pašmanski kanal.
 

Barotul je malo i mirno naselje smješteno u uvali Taline, između mjesta Pašman i Mrljane. Domaći ugođaj se osjeća na svakom koraku.

 

Dobropoljana se nalazi na istoimenoj uvali na otoku Pašmanu, jednom od 300 otoka u sklopu zadarskog arhipelaga. Naselje se nalazi na sjeveroistočnom dijelu otoka. Dobropoljana je mjesto u kojem će svatko naći nešto za sebe uz brojna događanja, fešte, mogućnost rekreacije, prekrasne plaže, dobre restorane ...

 

Kraj je naselje na jugoistočnom dijelu otoka Pašmana, 3 km južno od naselja Pašman. Idealno za obiteljski odmor s lijepim pješčanim plažama. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo i maslinarstvo. U selu je gotički franjevački samostan sa crkvom iz 1392.

 
Mrljane je jedno od naselja na otoku Pašmanu. Smješten nadomak Nacionalnog parka Kornati, Pašman oduševljava jednostavnom ljepotom krajolika okruženog modrim morem.
 
Neviđane su poznate po svojoj lijepoj plaži sa izborom nekoliko vodenih sportova. Restorani pružaju gastro usluge poznate domaće otočne prehrane. Ljubiteljima zabave preporuča se nedaleki Biograd. Stariji dio naselja udaljen je od mora oko 300 m.
 

Pašman je smješten na najužem dijelu Pašmanskoga kanala. Domaća hrana, vino, smokve, masline i maslinovo ulje te čisto more i domaći ugođaj čine ga pogodnim za obiteljski odmor. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, ribarstvo i turizam.

 

Tkon je turističko mjesto a ujedno i trajektna luka na otoku Pašmanu a nalazi se nasuprot Biogradu na Moru. Ističe se izuzetno lijepim plažama, osobito na jugoistočnom dijelu mjesta uz autokamp. Samostan na Ćokovcu jedini je aktivni benediktinski samostan u Hrvatskoj. Posjeduje bogatu sakralnu zbirku.

 

Ugrinić je malo ribarsko mjesto na sjevernoj obali otoka Pašmana. Mjesto Ugrinić od trajektne je luke udaljeno oko 2 km. Karakteristična mediteranska atmosfera i već stoljećima uvriježen način života daju mu ugodnu i opuštajuću pitomost.

 
Ždrelac je turističko mjesto sa lijepim plažama i čistim morem čime privlači turiste i vikendaše pa je Ždrelac omiljeno izletište Zadrana. Preko morskog tjesnaca, koji razdvaja otoke Ugljan i Pašman, 1973. izgrađen je 210 m dugačak most. Prostrana uvala uz tjesnac sidrište je brojnih jahti na putu od kopna do Kornata.

 

D

K

    Ugljan - biciklističke staze   

 

Na otok Ugljan dolazite s otoka Pašmana preko mosta. Vozeći bicikl asfaltnom cestom dolazite u mjesta redom: Kukljica, Kali, Preko, Ugljan.

Tekst o stazama u pdf formatu pogledati ovdje: Staze Ugljan

 

 
D

K

    Mjesta na otoku Ugljanu:   

Kukljica je najrazvijenije turističko mjesto na otoku Ugljanu. U mjestu su brojne uvale s lijepim plažama, čistim morem i gustom borovom šumom. Posebno se ističu pješčane plaže Sabuša i Jelenica na južnoj obali Ugljana, do kojih se može doći samo brodom ili pješačkom stazom.

 
Kali je tipično mediteransko mjesto. Najveće je naselje na svim zadarskim otocima i jedno od najpoznatijih ribarskih središta na Jadranu. U luci se može vdjeti puno vezanih ribarskih brodova. U kolovozu se održava tradicionalna Ribarska kaljska noć.
 

Lukoran je slikovito mjesto na Ugljanu i ističe se mirnim ugođajem. Plaže su okružene stoljetnom borovom šumom, što im daje dodatnu draž. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, ribarstvo i turizam. Restorani s domaćim specijalitetima za gurmanski užitak.

 

Otok Ošiljak je najmanji nastanjeni otok na Jadranu (oko 0,5 km2) a nalazi se u zadarskom kanalu. Borovi, čempresi i masline su tik uz kamene plaže, a staro ribarsko mjestašce s mandračem nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 
Poljana je najmanje mjesto na otoku. Ističe se mirom i domaćim ugođajem. Poljana je  naselje i lučica u istoimenoj uvali na središnjem dijelu istočne obale otoka Ugljana u Zadarskom kanalu. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, povrtlarstvo i maslinarstvo.
 

Preko je prometno i administrativno središte otoka Ugljana. Iako na otoku, zbog blizine Zadra i česte trajektne veze (putovanje traje svega 30 min) ima obilježja prigradskog naselja. Ima dugu turističku tradiciju. Već između dva svjetska rata ondje je djelovalo Društvo za unapređenje turizma.

 
Sutomišćica je malo turističko naselje i lučica, a smještena je na istočnoj obali otoka Ugljana u lijepoj istoimenoj uvali udaljenoj od trajektnog pristaništa 2 km, a tišinom i mirom pogoduje odmoru obitelji s djecom.
 

Ugljan - turističko mjesto koje će kupače oduševiti lijepim pješčanim plažama, od kojih je najljepša ona u uvali Muline. U mjesstu je nekoliko restauracija s domaćim specijalitetima. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo, ribarstvo i turizam.

 

D

K

    Vransko jezero – biciklističke staze   

Pašman – Tkon, trajekt Tkon – Biograd na moru

Pašman - Tkon, trajekt Tkon - Biograd na moru 

Iz Biograda makadamskim putem voziti prema Pakoštanima (staza 1). Kroz Pakoštane voziti asfaltom prema Parku prirode - Vransko jezero (staza 2). Pratiti oznake na putu i skrenuti na bijeli put, proči pored crkvice Sv. Nediljice i nastaviti vožnju iznad Vranskog jezera. Kad se dodje do Prosike uz oprez se vozi jadranskom magistralom a skretanjem na bijeli put vozi se donjom stranom Vranskog jezera do kraja staze, dužina staze je 38 km.

Moguće je voziti i dužu stazu, voziti asfaltom do sela Vrana - Radašinovci - Banjevci, pratiti oznake za vidikovac Kamenjak (staza 3), a praćenjem oznaka na putu dolazi se na bijeli put i nastavlja vožnja (staza 2), dužina staze je 43 km.

Mapa - Vransko jezero

 
D

K

    Aerobik - Pašman   

U istom smještaju nudimo mogućnost aktivnog odmora uz vježbe aerobika. Može se vježbati na betonu ispred objekta, plaži - podloga beton, pješćanoj plaži s plitkim morem, igralište u mjestu s betonskom podlogom, ogradjeno igralište za odbojku s pješćanom podlogom. Po želji mogućnost vježbe i u maslinovom polju.

 

 

Apartmani - Hrvatska - Istra - Kvarner - Dalmacija i otoci - Mjesto za Vaš odmor - Turistička agencija Davor Krtalić - Dalmatinac!

 

 .