Nabídka:

 

Apartmány:

- Istrie

- Kvarnerská riviéra a ostrovy

- Severní Dalmácie

- Střední Dalmácie

- Jižní Dalmácie

- Zvláštní nabídka

- Luxusni vily s bazénem *

- Yacht Charter

- Cykloturistika

 - Last minute
 - Online rezervace
 - Pokoje

- Nemovitosti

- Pronájem do fixu

- O nás

 - Kontakty

- Chorvatsko

- Gastro nabídka

- Národní parky

- Vylety

 - Podmínky
 - Domácí řád a pravidla
 - Drobné rady

- Svet

- Kniha návštěv

- Tvroba stránek

- Mapa stránek

 - Kontakty
 
 

Split - Sveti Duje

K moři do Chorvatska!

Jaderské moře, prosluněné pláže a kouzelná příroda to je Dovolená v Chorvatsku!

Fascinuje vás Jaderské moře, nedotčená příroda a přátelská atmosféra.

 

Stranice izradio - Davor Krtalić - Dalmatinac

 

CHORVATSKO - Místo pro Vaší dovolenou! Nabídka ubytování - Apartmány - Nejlepší ceny!

HR    CZ    EN    DE    IT

Aktivní dovolená na Pašmanu - Dovolená na kole - Aerobik u moře! - Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Pláže a křišťálové moře

Chorvatské moře je nejkrásnější a nejbližší. Nová dálnice nám ubytování v Chorvatsku a chorvatské moře ještě 
víc přiblížila.

.

 Váš specialista na dovolenou v Chorvatsku!

     Sport! - Aerobik u moře! - Biciklizam!    

Aerobik – zveme Vás na aktivní dovolenou plnou pohybu, kde Vás čeká půvabná příroda, čisté moře, sluníčko, pěkné pláže, pohostinní lidé – jednoduše přesvědčte se sami a určitě nebudete zklamáni. Nabízíme cvičení s hudbou přímo na vybetonované pláži nebo na hřišti (s tvrdou podlohou). Obě možnosti jsou v blízkosti ubytovacího zařízení.
Můžete si také zacvičit i bez hudby a to v mělkém moři s písečným dnem a nebo i v přírodě – v olivovém háji. Kromě cvičení si můžete i zajezdit na kole nebo si zahrát plážový voljbal. Hřiště se nachází cca 150 m od apartmánů. Apartmány jsou pro 2-6 osob.
Ubytování – v příjemně a moderně vybavených apartmánech přímo u moře.
Apartmánový dům má zároveň vlastní restauraci, kde se můžete stravovat. Rádi bychom upozornili na skvělý přístup majitelů restaurace ke svým hostům, kteří Vám rádi připraví snídaně a večeře dle Vašeho přání a to od jednoduchých (levnějších jídel i snídaní) až po výborné speciality dalmátské kuchyně. Ti, kteří si raději uvaří sami, mají možnost ve svém apartmánu – všecky apartmány mají kompletně vybavenou kuchyňku včetně ledničky a nádobí.

Poznámka: Ubytování zdarma: pro každého, kdo přesvědčí skupinu min. 20 osob a zakoupí pro ní pobyt z naší nabídky! Možnost ubytování pro skupinu – až 100 osob!

Vybrali jsme pro Vás pohodlné apartmány přímo u moře ve vesničce Pašman na ostrově Pašman.
Pro aktivní dovolenou (
cykloturistika a aerobic) je vhodné období mimosezóny a to již Velikonoce, květen - červen, ale i měsíc září - ríjen.

Počasí

 Dalmácie - letiště Split

Click for Split Airport, Croatia Forecast

Pula Rijeka
 Split Zadar Dubrovnik

Chorvatsko

 Dnes Zítra 7 dní

Průzračně čistá voda, členité písčité i oblázkové pláže ... ale hlavně báječné koupání a odpočinek u moře – to je dovolená v Chorvatsku.

.

Na chorvatské ostrovy je nejlepší se vydat na kole. Nejlepší období je podzim nebo jaro. Obě roční období mají své kouzlo. Na podzim je krajina sice vyprahlá, ale cesty a silničky lemují vinice obtěžkané šťavnatými hrozny. Jaro je plné barev a vůní.

 CENY: V ceně je zahrnuto pouze ubytování v apartmánech. Všecko ostatní se domlouvá a platí zvlášť na místě.

Nabídka ubytování - cykloturistika na ostrově Pašman a Ugljan a v okolí Vranského jezera!

Pro milovníky cykloturistiky jsme připravili oblast zajímavou pro aktivní dovolenou.
Navštivte ostrov Pašman a projeďte se na svém kole po stezkách ostrova Pašman a ostrova Ugljan, využijte blízkost Vranského jezera kolem kterého také vedou cyklostezky.
Jízda po ostrově je opravdové vyžití, vzdálenosti mezi vesničkami nejsou veliké, v každém místě je co k vidění, můžete navštívit kulturní památku, kostelík a podobně. Trochu náročnější je vyjížďka na rozhledny, odkud můžete najednou vidět hned tři národní parky: Krka, Kornati a Paklenica.

Více informací: Cykloturistika

Cykloturistika na ostrově Pašman a Ugljan

Ostrov Pašman

Ostrov Pašman má rozlohu 63 km2, patří do skupiny severodalmatských ostrovů. Pašman je spojen mostem s ostrovem Ugljan, na Pašman se můžete také dostat trajektem z Biogradu na moru do Tkonu, nebo trajektem ze Zadaru.
Pašman je oblíbeným cílem turistů, všechny zdejší obce leží na východní, k pevnině přivrácené straně ostrova. V městečku Tkon jsou krásné oblázkové i písečné pláže, můžete zde navštívit i klášterní areál Kosmy a Damiána (Kuzma a Damjan) z 12. století.
Na Pašmanu uvidíte olivové háje, vinice, obyvatelé se zde baví rybolovem, ale také turismem. Je zde bohatá nabídka ubytování v kempech, penzionech, ale i v apartmánech v soukromí. Je zde dostatek taveren a restaurací, kde můžete ochutnat plody moře z ekologicky čistého ostrova.

 

Ostrov Pašman a Ugljan jsou spojeny mostem.

Pašman je spojen mostem s ostrovem Ugljan, na Pašman se můžete také dostat trajektem z Biogradu na moru do Tkonu na ostrov Pašman, nebo trajektem ze Zadaru do Preko na ostrov Ugljan.

1. Trasa – Zagreb – Biograd na Moru, trajektem na Pašman do vesničky Tkon (15 minut plavby), dále pokračujete do vesničky Pašman, která je od Tkonu vzdálena cca 8 km.
2. Trasa – ze Zadaru trajektem na ostrov Ugljan do vesničky Preko, dále pokračujete směrem na Kukljicu a přes most na ostrov Pašman směrem do vesničky Pašman.

Mapa ostrov Pašmana a ostrov Ugljana

Ostrov Pašman misto Pašman

Vzhledem k mediteránskému podnebí, již v dubnu jsou zde ideální podmínky pro aktivní dovolenou.
Zvažte lákavou možnost a rozhodněte se strávit velikonoční svátky právě na Pašmanu, kdy při oblíbené jízdě na Vašem kole můžete ucítit zdejší vůni jara. Podzim na Pašmanu – znamená vlastnoručně trhat uzrálé fíky a olivy. Z hranic Chorvatska do Biogradu na Moru se po moderní dálnici dostanete za pouhé 4 hodiny jízdy a pak trajektem z Biogradu na ostrov Pašman, kam dorazíte za 15 minut plavby. Dále jedete už jenom 5 minut do vesničky Pašman, kde Vás srdečně očekává Váš domácí.

Ostrov Ugljan

Ostrov Ugljan - o rozloze 52 km2 je nejhustěji obydleným ostrovem této oblasti. Je to zelený a úrodný ostrov nedaleko Zadaru (od pevniny ho dělí Zadarský kanál), pokrytý středomořskou vegetací: borovicemi, cypřišemi, vinohrady, ovocnými sady, olivovníky. Ostrov má letitou tradici v pěstování oliv a výrobě olivového oleje výborné kvality a chutě. Zajímavým místem pro návštěvníky Ugljanu je tvrz sv. Michaela ze 13. století postavená na příkaz Benátčanů nad největší zdejší osadou Preko. Pobřeží ostrova je členité s mnoha písečními plážemi, moře je křišťálově čisté. Na ostrově jsou všechny vesničky propojeny silnicí - Kukljica, Preko, Mali Lukoran, Ugljan, Kali, Poljana. Jihozápadní pobřeží ostrova je těžko přístupné a proto i pusté. Na ostrov Ugljan se dostanete trajektem ze Zadaru do vesničky Preko a potom pokračujete na místo, kde máte zajištěné ubytování.
Vzhledem k tomu, že ostrov Pašman a ostrov Ugljan jsou spojeny mostem, můžete se na Ugljan dostat i z Biogradu na Moru a to trajektem na ostrov Pašman do vesničky Tkon a když projedete ostrov Pašman, dostanete se k mostu a jste na Ugljanu.

Akční cena - Akční nabídka na jaře a na podzim - nejkrásnější období – kvetoucí jaro a barevný podzim.
Na jaře a na podzim nabízíme výhodné ceny. Zašlete nám dotaz a rádi vám sdělíme cenu.

Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Aktivní dovolená na Pašmanu - Dovolená na kole - Aerobik u moře! - Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac

Vybrali jsme pro Vás ubytování v poklidném místě Pašman. Objekt se nachází přímo u moře, apartmány jsou komfortně zařízeny, každý má terasu s výhledem na moře. Přímo u objektu je parkoviště a úschovna jízdních kol je také zajištěna.
Majitel objektu nabízí ve své restauraci možnost polopenze, je zde nabídka z bohatého jídelníčku včetně specialit dalmatinské kuchyně. Ke každému jídlu je zdarma salát, který je připravován z domácí, ekologicky vypěstované čerstvé zeleniny. Salátu si můžete dopřát dle své chuti a kolik chcete, jedná se o salátový bar. Po večeři Vás majitel pohostí ještě travaricou (rakije). Pokud si budete chtít vyjet na výlet, v restauraci Vám připraví i "lunch paket". Je zde i malá "taverna s grilem", kde si sami můžete uspořádat večerní zábavu.
Srdeční majitelé jsou Vám k dispozici 24 hodin, rádi Vám poradí a pomůžou organizovat různé výlety a sportovní aktivity, také Vám rádi ukážou kde se pěstují olivy, fíky a zelenina.
Pokud rádi hrajete volejbal, můžete si zahrát na hřišti (písek) přímo u moře, nedaleko objektu.

Poznámka: Zde je vše tak jednoduché, pouze řeknete své přání panu domácímu a už s ním můžete plánovat různé výlety na své dovolené, například lodní výlet na Kornaty.

D

K

Pašman / Dům - Popis a fotografie apaartmanů

Apartmány jsou v prvním a druhém patře. V nabídce je 10 apartmánů, ze kterých jsou 3 pro (4+2 osob). Apartmány mají tři hvězdičky. Objekt se nachází v samém centru města Pašman, jen několik kroků od moře (první řada domů u moře). Apartmány mají klimatizaci, všechny mají balkon nebo terasu s výhledem na moře. Město Pašman podle stejnojmenného ostrova Pašman leží naproti malého ostrůvku Babac v Pašmanském kanále. 

Poznámka: Dům leží 15 metrů od moře, kde je možno se vykoupat. První pláž s pískem v moři se nachází 100 m od domu, druhá pláž s pískem v moři se nachází 250 m od domu. Pláže jsou velmi pěkné, částečně betonové s upraveným vstupem do moře, které je mělké s písečným dnem, velice vhodné pro děti. Tato pláž je ideální pro děti i pro neplavce. Viz fotografie - vstup do moře z betonové pláže. 
Ve vile se nachází malá restaurace pro místní hosty. Připomínáme, že restaurace je klidná, a proto nemusíte mít obavy z hluku.

Fotografie: dům, apartmány, zahrada, pohled z terasy na moře i na město, parkoviště, pláže

 

 Více informací o apartmánech si můžete prohlédnout na stránce: Pašman

 

Z terasy domu a z pobřeží hosté mají nezapomenutelný pohled na mnohočetné neobydlené ostrůvky v Pašmanském kanále, na které se můžete dostat pouze loďkou nebo plachetnicí. Pláže jsou písečné i oblázkové, přímo v obci se nacházejí dvě písečné pláže a několik malých přístavů pro bezpečné vázání loděk.
Trajektové spojení s pevninou je zhruba každou půlhodinu ze sousedního města. 
Do Pašmanu se dostanete:
- trajektem ze Zadaru do města Preko (ostrov Ugljan) a potom autobusem na Pašman
- trajektem z Biogradu na moru do Tkonu (ostrov Pašman), potom autobusem do města Pašman. Ostrovy Ugljan a Pašman jsou spojeny mostem.

 
D

K

Místa na ostrově Pašman:

BANJ - příjemná vesnička, která se rozrostla kolem kostela sv. Kuzmy v roce 1356. Obyvatelé se živí především pěstováním oliv a vinné révy. Z okolních kopců se Vám nabízí překrásný pohled na pašmanský průplav. Pokud se v Banju napijete místní pramenité vody, budete si přát se znovu vrátit do tohoto klidného, krásného místa.
 

BAROTUL - malá, tichá vesnička, ležící v zátoce mezi obcemi Pašman a Mrljane. Na ostrov se lehce dostanete z pevniny trajektem z Biogradu na Moru, plavba trvá pouze 15 minut. Na každém kroku se zde setkáte s příjemnou domácí atmosférou.

 

DOBROPOLJANA - leží ve stejnojmenné zátoce na ostově Pašman, v severovýchodní části ostrova. Se sousedním ostrovem Ugljan je spojen mostem. Na pevninu se dostanete jednoduše trajektem z Tkonu do Biogradu na moru.

 

KRAJ - vesnička leží v jihovýchodní části ostrova Pašman, 3 km jižně od obce Pašman, 300 metrů vzdálena od pobřeží Pašmanského průplavu. Obyvatelé se živí především pěstováním oliv a vinné révy. Nachází se zde klášter s kostelíkem z roku 1392.

 
MRLJANE - obec ležící v bezprostřední blízkosti národního parku Kornaty, překrásná příroda je obklopena čistým modrým mořem. Lehce se dostanete na pevninu trajektem z Tkonu do Biogradu na moru.
 
NEVIĐANE - místo je známé hlavně podle překrásné pláže. Stará část obce se nachází 300 od moře, kromě krásného koupání je zde i bohatá gastro nabídka. Milovníkům zábavy doporučujeme nedaleký Biograd na moru.
 

PAŠMAN - leží v nejjižnější části Pašmanského průplavu, nabídka domácího jídla a pití, čisté moře a klidná domácí atmosféra Vám zpříjemní Vaší dovolenou. Zdejší obyvatelé se zabývají převážně pěstováním oliv, fíků, vinné révy, zeleniny a rybolovem.

 

TKON - malebné městečko, ležící přímo naproti Biogradu na Moru. Má překrásné pláže, hlavně v jihovýchodní části města. Pobyt v Tkonu si můžete zpříjemnit návštěvou klášterního areálu na Čokovcu.

 

UGRINIĆ - malá rybářská vesnička ležící na severním pobřeží ostrova Pašman. Od trajektového přístavu je vzdálena pouze 2 km. Charakteristická mediteránská atmosféra a klidný způsob života dává této vesničce zvláštní kouzlo.

 
ŽDRELAC - turisty sem lákají především hezké pláže a čisté moře. Na ostrov Ugljan se lehce dostanete přes 210 metrů dlouhý most, který tyto dva ostrovy spojuje. Most byl postaven v roce 1973. Je zde krásná prostorná zátoka, kde jsou zakotveny jachty při své plavbě na pevninu nebo na okolní Kornatské souostroví.

 

D

K

Aerobic – zveme Vás na aktivní dovolenou plnou pohybu, kde Vás čeká půvabná příroda, čisté moře, sluníčko, pěkné pláže, pohostinní lidé – jednoduše přesvědčte se sami a určitě nebudete zklamáni. Nabízíme cvičení s hudbou přímo na vybetonované pláži nebo na hřišti (s tvrdou podlohou). Obě možnosti jsou v blízkosti ubytovacího zařízení.
Můžete si také zacvičit i bez hudby a to v mělkém moři s písečným dnem a nebo i v přírodě – v olivovém háji. Kromě cvičení si můžete i zajezdit na kole nebo si zahrát plážový voljbal. Hřiště se nachází cca 150 m od apartmánů. Apartmány jsou pro 2-6 osob.
Ubytování – v příjemně a moderně vybavených apartmánech přímo u moře.
Apartmánový dům má zároveň vlastní restauraci, kde se můžete stravovat. Rádi bychom upozornili na skvělý přístup majitelů restaurace ke svým hostům, kteří Vám rádi připraví snídaně a večeře dle Vašeho přání a to od jednoduchých (levnějších jídel i snídaní) až po výborné speciality dalmátské kuchyně. Ti, kteří si raději uvaří sami, mají možnost ve svém apartmánu – všecky apartmány mají kompletně vybavenou kuchyňku včetně ledničky a nádobí.

 CENY: V ceně je zahrnuto pouze ubytování v apartmánech. Všecko ostatní se domlouvá a platí zvlášť na místě.

 

 

Dovolená v Chorvatsku! Místo pro Vaší dovolenou! / Turistická agentura Davor Krtalić - Dalmatinac